Molt a prop de les Franqueses del Vallès, passat Llerona i entrant a la Garriga, trobem al costat de la carretera un conjunt de ruïnes. A simple vista no semblen gran cosa, però cal acostar­s’hi i observar amb deteniment. Davant dels nostres ulls tenim un enorme complex, amb finalitats domèstiques i econòmiques, concretament una construcció dedicada a la residència d’unes elits i l’explotació econòmica del territori mitjançant l’agricultura.

Davant nostre tindrem les restes de la vil∙la romana de Can Terrers, de datació dels segles I aC fins al segle IV dC. Concretament la petita part, excavada fins ara pels arqueòlegs, d’una gran edificació dedicada a la producció de vi, de la qual coneixem principalment la zona residencial dedicada als banys.

Us convidem a venir amb nosaltres a visitar el jaciment, molt ben conservat i museïtzat, on us oferim l’oportunitat de fer un breu viatge al passat. Començarem amb la contextualització del període que tractarem, per passar tot seguit a explicar breument la societat i l’economia romana de l’època i finalment plasmar aquesta visió amb la visita guiada a les restes arqueològiques conservades a Can Terrers.

Us esperem a Can Terrers el dissabte 28 de juny a les 10 del matí perquè ens acompanyeu en aquest viatge a conèixer el passat.