Ahir al vespre Les Franqueses Imagina, en roda de premsa, vam donar el tret de sortida a la precampanya per les eleccions municipals del 24 de maig.

A la roda de premsa van intervenir en Josep Flores (President de LFI) i en Ferran Gontán (ex-regidor de LFI), que van explicar les dues primeres activitats de precampanya: l’Assemblea Oberta d’aquest dissabte 10 de gener i la presentació del Programa Marc.

En Ferran Gontán i en Josep Flores a la roda de premsa

En Josep Flores va explicar el funcionament i l’objectiu de l’Assemblea Oberta (10-1-15 / 17 h, Nau Can Ganduxer); amb la que LFI fa una crida a totes les veïnes i veïns a participar d’una manera activa en les decisions polítiques que es prenen a les Franqueses. Aquesta Assemblea no està pensada per què LFI faci cap míting; està concebuda per debatre i rebre aportacions sobre els problemes reals que tenim els veïns dels cinc pobles que composem les Franqueses.

En Ferran Gontán, per la seva banda, va donar a conèixer el Programa Marc que ha elaborat LFI per les properes eleccions municipals.

Aquest Programa Marc, que en aquests moments està en debat entre els membres de LFI, es traslladarà a tots els veïns i veïnes del municipi des del 16 de gener i fins a mitjans de febrer, perquè, si així ho volen, puguin fer les seves aportacions. Aquest debat del programa està previst fer-ho de quatre maneres diferents:

  • Fent arribar un butlletí a cada casa amb les Línies Mestres de LFI per aquesta legislatura i una petita enquesta que ens ha de permetre rebre les aportacions de la ciutadania.
  • Mitjançant la web de LFI on es podrà descarregar el programa complet i mitjançant mail rebre les aportacions de les nostres veïnes i veïns.
  • Utilitzant una eina informàtica que està per ordinadors, telèfons i tauletes; on es podrà debatre amb tots els veïns i veïnes que participin, cada un dels punts del programa marc, a més de fer aportacions.
  • Amb parades informatives on es podrà respondrà a l’enquesta in situ i canvia opinions amb membres de LFI.

Aquest programa marc està fet a partir de l’elaboració del pressupost municipal, que si governem la propera legislatura proposem dur a la pràctica. Per tant no es programa marc per fer volar coloms, és un programa marc molt realista i que està basat a reduir deute dels comptes municipals, abans d’endeutar-se més per fer obra pública. La nostra proposta aposta obertament per millorar les partides de benestar social i de foment de l’ocupació  en detriment de les partides supèrflues.

Però, les propostes que apareixen en aquest Programa Marc, només marquen el terreny de joc. El resultat del partit el determinaran entre tots els veïns i veïnes de les Franqueses que vulguin participar en l’elaboració del programa final. Programa final que es portarà a debat i aprovació en una assemblea a finals del mes de febrer.

Per més informació poseu-vos en contacte amb Les Franqueses Imagina:
Tel. 607111183    premsa@lesfranquesesimagina.org