Aquest dimarts a la tarda, una quinzena de persones, van assistir a la presentació de la ILP per l’educació pública i a la presentació de l’Associació de Voluntariat Educatiu Harmonia 2.0. Les dues presentacions estan dins de la programació del club social de l’Associació Les Franqueses Imagina.

 

@RamonFontUSTEC explicant la @IlpEducacio

La tarda de dimarts 17 de febrer, el local de l’Associació de debat polític i participació Les Franqueses Imagina, s’ha tornat a omplir de reflexió i reivindicació. En aquesta ocasió va ser sobre Educació.

Presentació de la ILP per l’educació pública
En primer lloc, Ramon Font, professor i membre promotor de la ILP per l’educació de Catalunya, ha explicat els fonaments i trajectòria d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular, que proposa el reconeixement del dret gratuït, públic i laic de l’Educació des dels 0 anys fins als estudis universitaris.

Tanmateix Font ha explicat als assistents, com el moviment reivindicatiu de l’Assemblea Groga per l’educació s’ha transformat amb una proposta legislativa que ha de recollir 50.000 signatures abans del maig per prosperar.

Les Franqueses Imagina col·laborarà en aquesta recollida de signatures i el públic assistents, majoritàriament relacionats als centres educatius de les Franqueses i Ampas, va poder signar i col·laborar en aquesta recollida de signatures.

Presentació de l’Associació Harmonia 2.0
Tot seguit, l’Associació franquesina Harmonia 2.0, ha exposat la seva experiència fent voluntariat educatiu, durant els darrers dos cursos.

Docents jubilats i altres voluntaris, estan duent a terme una tasca de voluntariat en diversos centres escolars de primària i secundària de les Franqueses.

Principalment estan treballant en projectes d’horts escolars i biblioteques tot i que valoren altres opcions i espais. L’experiència de voluntariat educatiu està sent del tot positiva i esperen créixer en voluntaris o espais on col·laboren, respectant sempre la no substitució de llocs de treball remunerats.

En definitiva, una tarda on s’ha reivindicat una Educació Pública, des de l’escola bressol fins a la Universitat, gratuïta i de qualitat, lluny de la mercantilització i oberta al poble i a l’experiència que aquest li pot aportar i arrelada al seu entorn.