Des d’ Imaginem Les Franqueses en Comú presentem aquesta moció per dignitat humana, que és el que falta a les nostres institucions europees. Unes institucions que no sabem el que pretenen signant aquests acords, perquè dir que condemnen a mort i a misèria a milers de famílies queda molt fort, oi? Però és el que realment estan fent. Condemnar a mort persones innocents, negant-los els drets essencials com els Drets Humans. Ara mateix, sentim vergonya de ser europeus i europees.

L’expulsió directa de persones necessitades de protecció cap a un país que vulnera els drets humans com és Turquia no té nom. Des de fa anys ja s’ha anat denunciant el tracte vexatori i inhumà que ha ofert el govern turc al poble kurd, el que anomenem genocidi kurd. La firma del present acord vulnera la pròpia normativa europea i els tractats internacionals i suposa fer de Turquia la policia d’Europa, convertint-se alhora en un gran camp de persones refugiades a les portes dels propis països europeus. Com he dit anteriorment és important saber que Turquia comet greus violacions de drets fonamentals en el seu propi territori i no pot ser considerat, de cap manera, un país segur per a les persones refugiades i migrades.

Un dels titulars que podem llegir avui mateix és “La policia turca mata a trets a sirians, entre ells infants, que intenten creuar la seva frontera”. Així és com volen fer el control fronterer? Matant persones? Caldria que les ciutadanes europees no ens oblidéssim de la nostra pròpia història, plena de morts als camps de refugiats -com per exemple els republicans que s’exiliaven de l’estat espanyol- i el tracte denigrant que els va ser donat a països com França.

Cal que des de les Franqueses diguem un NO ben alt a aquest acord. No en volem ser partícips de cap manera.

Elisabet Pericas
Regidora d’Imaginem Les Franqueses en Comú