Rojava, el Kurdistan siri, amb una població a prop de 5 milions de persones, havia sigut l’única regió estable des del començament de la guerra civil a Síria el 2011. El 2013 es declara regió Autònoma Democràtica, formada per 3 cantons (Efrîn, Cizîre i Kobanê). Una confederació de kurds, àrabs, siríacs, arameus, turcmans, armenis i txetxens es forma i persegueixen una vida comuna en pau i estabilitat, evitant conflictes ètnics o religiosos.

La constitució signada a Rojava proclama un nou contracte social, basat en la convivència i l’enteniment mutu entre totes les parts de la societat. Es protegeix els drets humans i les llibertats fonamentals i reafirma el dret del poble a un estat d’autodeterminació.

Daesh (IS) forma el seu califat a la regió i intenta trencar aquest sistema en desenvolupament amb atacs al cantó de Kobanê des de 2014, ja que Kobanê és un punt estratègic per l’accés a Síria per estar a la frontera amb Turquia. Aquesta envestida no va tenir èxit i Daesh va continuar la seva envestida al Kurdistan iraquià, a Shengal, a l’agost. Més tard, el 15 de setembre de 2014, Daesh comença un atac massiu contra les viles del cantó de Kobanê, entrant finalment a la ciutat. L’atac va provocar el desplaçament de 200.000 persones i centenars de morts.

Amb l’alliberament de la ciutat no es pot considerar acabat el conflicte a Kobanê perquè el cantó de Kobanê està format per més de tres-centes poblacions i gairebé totes són en mans dels islamistes encara. En segon lloc hi ha la qüestió de la reconstrucció i l’ajut a les persones refugiades.

Campanya recollida de medicaments

La campanya neix de la crida urgent que s’ha fet des de les organitzacions kurdes en relació a la situació de les persones refugiades a la frontera turca. El que les organitzacions presents al terreny han demanat ha estat sobretot diners, ja que ja saben el que necessiten i tenen els contactes per a comprar-ho més barat en zones pròximes als punts on és necessari, estalviant així costos de desplaçament. En un segon pla han demanat medicaments i menjar de nadó, que són productes que els costa més d’abastir-se. La campanya, per tant, es basarà en dos eixos, per un costat una recollida de fons i una recollida de material mèdic.

Ens coordinem amb la recollida de medicaments que s’està duent a terme a Madrid i a València. La pròxima data prevista per l’arribada d’aquests camions és a principis de març, però farem la campanya de recollida continua en el temps, ja que es pot fer un enviament mensual.

 

Poseu-vos en contacte per WhatsApp al número 666 078 677 per poder passar pel local de Les Franqueses Imagina (Ctra. de Ribes n.139) per deixar els medicaments o material infantil.
Pròximament s’organitzarà una xerrada per parlar sobre la situació actual a Kobane.

Llistat medicaments necessaris Campanya recollida medicaments i material infantil per a les refugiades a Turquia

Moltes gràcies!

Part del text ha estat extret de la web Suport a Kobane