Aquest dimarts a la tarda s’ha presentat, en roda de premsa, l’acord de confluència Imaginem Les Franqueses En Comú

Les Franqueses del Vallès, Assemblea, Les Franqueses Imagina, Imaginem, Les Franqueses, En Comú

Per explicar aquest acord han participat un representant de cadascun dels cinc col·lectius i partits que han fet possible la candidatura d’Imaginem Les Franqueses en Comú

Ha intervingut en primer lloc i presentant la roda de premsa l’Èlia Montagud (Els Verds V.O) que ha deixat clar que aquest acord és un acord entre persones en comptes d’un acord entre partits o col·lectius. Ha destacat que aquest acord precisament ha estat possible, perquè malgrat que cadascú porta la seva motxilla a sobre, en aquest acord, els partits i col·lectius han passat a un segon terme, fins al punt que tots els partits i col·lectius es dilueixen en l’assemblea d’Imaginem Les Franqueses en Comú.

En segon lloc ha intervingut, l’Àlex Vega (EUiA- Entesa i regidor de LFI), que ha destacat que aquest acord que fa possible la confluència d’Imaginem Les Franqueses en Comú es basa també en l’esforç que han fet totes les persones per aconseguir la unitat popular i que ve de llarg, coincidint en moltes de les accions de defensa dels drets individuals i col·lectius des de fa molts anys, però que en aquests darrers quatre anys ha estat molt més intensa.

Posteriorment ha pres la paraula Germán López (Podem a Les Franqueses del Vallès) que ha explicat que aquesta feina que s’ha fet al carrer cal portar-la a les institucions, però no de qualsevol manera, s’ha de portar amb caràcter transformador per una neteja dels vells tics de la política i sobretot a les Franqueses on l’amiguisme està a l’ordre del dia. Per Imaginem Les Franqueses en Comú la lluita contra la corrupció i el tràfic d’influències és un dels puntals per transformar la societat i les institucions.

Seguidament ha intervingut Fidel Membrive (Procés Constituent) que ha remarcat la importància del treball constant i no defallir en la tasca constant que significa transformar la societat. Això és el que ha fet Les Franqueses Imagina durant aquests quatre anys, amb els dos regidors a l’ajuntament i al carrer amb l’assemblea d’LFI, on una trentena de persones han estat actives amb constància i perseverança, i amb la confluència d’Imaginem Les Franqueses en Comú, aquest treball constant encara ha de ser més gran.

Finalment ha intervingut, en Josep Flores (Les Franqueses Imagina) que ha assenyalat l’assemblea, fins ara d’LFI i ara d’Imaginem les Franqueses en Comú, com a eina essencial per aconseguir la confluència, on les persones adquireixen el protagonisme per sobre dels col·lectius al que pertanyen i on la transformació social i la participació ciutadana és fonamental per renovar les institucions. Ha volgut remarcar que el model assembleari implica més esforç, però a l’hora, creix la capacitat d’esperit crític i per tant, creix la capacitat política d’influir en les decisions que puguin prendre els teus companys o ajudar-los en la seva tasca a les institucions i al carrer.

Immediatament s’ha passat a signar el compromís ètic que és la base de l’acord de confluència que ha fet possible la candidatura d’Imaginem Les Franqueses en Comú.

Les Franqueses del Vallès, Assemblea, Les Franqueses Imagina, Imaginem, Les Franqueses, En Comú

En Josep Flores a tancat l’acte anunciant i convidant a tothom a la presentació de la candidatura d’Imaginem Les Franqueses en Comú que serà el proper divendres 24 d’abril a les 20 h a la plaça Major de Bellavista i l’acte de presentació del programa el proper dia 5 de maig a les 19 h a Centre d’Arts i Noves Tecnologies de Can Font.