Quan:
19 de juny de 2014 @ 20:00 – 21:00
2014-06-19T20:00:00+02:00
2014-06-19T21:00:00+02:00
On:
Centre d'Art i Noves Tecnologies Can Font
Corró d'Avall
Espanya

Aquest web es una eina d’apropament, transparència i participació als Plens municipals. La idea original es del col·lectiu d’Indignats i Indignades de Cardedeu. Tanmateix qui forma part d’aquest web és la gent que la visita i la fa servir. Membres de Les Franqueses Imagina tenen cura del seu manteniment, a donar d’alta els Plens i a vetllar pel bon funcionament del web, però qui dóna vida al projecte són els usuaris.
El projecte a les Franqueses va sorgir després de comprovar que el funcionament dels Plens municipals és poc àgil i transparent. Poc àgil perquè hi pesa massa el protocol – la ciutadania només pot participar a l’apartat precs i preguntes del públic assistent o encomanant les preguntes a algun grup polític del municipi. I poc transparent perquè els textos de les mocions, propostes, ordenances,… no arriben a la ciutadania o és molt complicat d’accedir.

L’Associació Les Franqueses Imagina, vàrem decidir tirar endavant aquest projecte per demostrar que és possible aprofundir en la democràcia, que aquesta no s’ha de limitar a votar cada quatre anys i després a callar. Que la ciutadania té el dret a fiscalitzar la feina dels seus representants i a contradir i/o esmenar aquelles decisions que vagin en contra dels seus interessos.

L’aplicació està pensada com a eina de consulta, un espai on expressar l’opinió sobre el que es decideix als plens municipals i poder dir si estàs a favor on en contra dels punts que s’han tractat als Plens.

Però a les Franqueses afegim la possibilitat de votar cada punt de l’ordre del dia abans de cada Ple. D’aquesta manera els ciutadans de les Franqueses, poden participar activament en les decisions que es prenen als Plens municipals i els grups municipals poden saber abans de cada Ple l’opinió dels veïns i veïnes de les Franqueses.

Tota la informació la trobareu a lesfranquesesimagina.org Aquesta presentació la podreu seguir en directe mitjançant les xarxes socials @LFImagina i Facebook