Quan:
28 de juny de 2014 @ 10:00 – 13:30
2014-06-28T10:00:00+02:00
2014-06-28T13:30:00+02:00
On:
Can Terrers
La Garriga

Us convidem a conèixer el camp del Vallès sota el domini de Roma.

Molt a prop de les Franqueses del Vallès, passat Llerona i entrant a la Garriga, trobem al costat de la carretera un conjunt de ruïnes. A simple vista no semblen gran cosa, però cal acostar-­s’hi i observar amb deteniment. Davant dels nostres ulls tenim un enorme complex, amb finalitats domèstiques i econòmiques, concretament una construcció dedicada a la residència d’unes elits i l’explotació econòmica del territori mitjançant l’agricultura.

Davant nostre tindrem les restes de la vil∙la romana de Can Terrers, de datació dels segles I aC fins al segle IV dC. Concretament la petita part, excavada fins ara pels arqueòlegs, d’una gran edificació dedicada a la producció de vi, de la qual coneixem principalment la zona residencial dedicada als banys.

Us convidem a venir amb nosaltres a visitar el jaciment, molt ben conservat i museïtzat, on us oferim l’oportunitat de fer un breu viatge al passat. Començarem amb la contextualització del període que tractarem, per passar tot seguit a explicar breument la societat i l’economia romana de l’època i finalment plasmar aquesta visió amb la visita guiada a les restes arqueològiques conservades a Can Terrers.

Us esperem el dissabte 28 de juny a les 10 del matí perquè ens acompanyeu en aquest viatge a conèixer el passat.

Cal confirmar assistència omplint el formulari que trobareu en aquest enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/1X_bydfkFaQpiEEsIATjboG4te6XQr0vz6eBG1i09Kow/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

Trobareu més informació a www.lesfranquesesimagina.org