“T’emplaço a acompanyar-me” em contestava l’alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, en el passat ple de 8 de juliol quan des d’Imaginem Les Franqueses en Comú – Entesa ens queixàvem de la dedicació exclusiva que s’atribuïa tot i no assumir cap àrea i delegar pràcticament  totes les seves atribucions tant a la Junta de Govern Local com als regidors i regidores de govern, que amb insuficients dedicacions, només en tenen 4’75, han d’assumir moltes àrees i molta feina. Diem poques dedicacions contraposant-les a les de l’anterior legislatura que eren de 6’75 sumant també dues dedicacions de càrrecs de confiança d’ERC i PP. Sembla ser que la mateixa feina la podran fer amb menys personal i moltes menys hores. Alguna cosa no acaba de rutllar massa, o bé els regidors i regidores aniran amb l’aigua al coll o bé en l’anterior legislatura hi havia qui es gratava la panxa.

La resposta de l’alcalde a la nostra pregunta no va ser l’esperada per al càrrec que representa, enlloc d’argumentar o explicar clarament i obertament el perquè creia que havia de tenir dedicació exclusiva, va sortir de mare amb la típica frase de: t’emplaço a acompanyar-me durant una setmana de dilluns a diumenge. No és això, company, no és això. Va mancar una resposta més adequada, molt més clara, com el que li va demanar després el company Rafa Bernabé: fer pública la seva agenda.

Des de l’oposició pensem que cal ser transparents sempre i en tot moment, i que només repetint aquesta paraula cada dos per tres no es demostra més transparència. Tal i com diu la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern aprovada a 18 de desembre de 2014 i que ha entrat en vigor aquest passat mes de juny: “aquesta nova normativa pretén garantir la transparència de l’activitat pública i el dret d’accés dels ciutadans a la informació i la documentació públiques.” Des d’ILFC esperem que es faci efectiva l’aplicació d’aquesta llei al nostre municipi, i ja que l’actual govern ens ofereix diàleg i transparència, emplaço a l’alcalde a fer pública la seva agenda de treball i així no només des de l’ajuntament podrem constatar la feinada que cal fer des d’alcaldia cada setmana, sinó que també en podrà fer partíceps totes les franquesines i franquesins que segurament també hi estan interessats.
Queda dit.

Elisabet Pericas Taulats
Regidora de Imaginem Les Franqueses En Comú – Entesa