Després de l’acord de la Junta de Govern, per la que s’anul·len totes les multes reiteratives fins el dia d’avui ocasionades pels semàfors amb control per càmeres, el grup municipal de Les Franqueses Imagina i Imaginem Les Franqueses en Comú volem fer unes reflexions.

1- Entenem que la seguretat i la tranquil·litat de les persones ha de ser la prioritat de qualsevol servidor públic.

2- Creiem que els semàfors poden ser una bona eina per controlar l’excés de velocitat i l’incivisme d’alguns conductors.

3- Qualsevol mesura que es prengui en aquest sentit no es pot fer per afavorir els interessos partidistes d’uns pocs, en detriment de la immensa majoria.

4- Tota actuació, a més, ha de ser informada eficaçment.

 

Doncs bé, el govern municipal de CiU, PSC, UPLF i PP, ha comès errors molt greus en la implantació, la comunicació i la gestió d’aquest sistema de control del trànsit.

1- Amb l’excusa de la tranquil·litat i la seguretat de les persones ha implementat un sistema merament amb afany recaptatori.

2- No ha utilitzat els semàfors com a sistema de control de trànsit, ja que han entrat en servei amb clars errors de funcionament. A part d’instal·lar-los en certs llocs i en canvi, en d’altres amb més conflictivitat, com ara al encreuament de la Ctra. de Cànoves amb el camí de Marata, no s’ha fet.

3- La implementació d’alguns d’aquests semàfors ha estat feta exclusivament, per acontentar els votants de CiU.

4- Enviar una carta a cada casa i la publicació al butlletí i al web municipal s’ha demostrat insuficient i poc eficaç.

 

Davant de la inacció i la prepotència per reconèixer els errors comesos, el grup municipal de LFI va presentar una moció per reconduir la situació. Però en comptes d’assumir els errors i aprofitar l’oportunitat que LFI els hi posava al davant per solucionar un problema greu per molts ciutadans de les Franqueses i dels voltants; el govern en ple, va votar en contra de la moció amb l’excusa de què convocava una Junta de Portaveus per la tarda del 8 de maig que finalment ha estat suspesa sense explicacions i aprovant quasi d’estranquis un decret de la Junta de Govern que deixa moltes incògnites obertes.

1- Que passarà amb les persones que ja han pagat les multes i han perdut els punts?

2- Les multes es retiraran però els punts es perdran, perquè els gestiona Trànsit?

3- Que passarà a partir d’ara, s’ha acabat la butlla i demà tornem a començar?

 

En resum des del grup municipal de Les Franqueses Imagina i Imaginem Les Franqueses en Comú entenem aquestes males decisions i l’estil com s’ha dut tot l’assumpte és la demostració més clara de com ha funcionat durant aquesta legislatura el govern de conveniència format per CiU, PSC, PP i UPLF.

El grup municipal de LFI i Imaginem les Franqueses en Comú entenem que la mala rectificació a darrera hora just abans d’iniciar la campanya electoral ens referma en el fet que és el moment de canviar un govern que només pensa en els interessos personals dels regidors i dels seus partits per un altre govern de veïns i veïnes que tenim com a objectiu principal el servei públic.