En primer lloc, em presento: em dic Àlex Vega, tinc 27 anys i sóc veí de Corró d’Amunt de tota la vida.
En segon lloc, vull donar les gràcies  al  company Ferran per la gran tasca desenvolupada  com  a regidor  dels  Verds  del  Vallès  Oriental  i  de  Les  Franqueses  Imagina,  i  per  la  que  segur  que desenvoluparà a l’assemblea de LFI i donant­-me suport amb tota la seva experiència.

De formació, sóc llicenciat en història per la Universitat de Barcelona i espero poder continuar en el futur els meus estudis amb l’especialització amb un màster, si l’atur, les taxes, les privatitzacions, el pla Bolonya o les retallades no m’ho impedeixen.

Laboralment estic actualment a l’atur, a disgust meu, i realitzant un curs del SOC de capacitació professional en logística. La meva experiència laboral és diversa i tortuosa, com ens acostuma a passar als membres d’una joventut precària cada cop més nombrosa. Reuneixo des d’experiència en l’administració  pública  com  a  becari  a  la  Generalitat  de  Catalunya,  fins  a  cambrer,  operari  de cadena  productiva, conductor i repartidor amb furgoneta i finalment operari logístic en diverses empreses.

L’Àlex Vega, el nou regidor de LFI

Vaig  començar  el  meu  activisme social  molt  jove,  amb  16  anys,  al  moviment  estudiantil,  i  he participat  fins  fa  poc  a  l’Associació  d’Estudiants  Progressistes.  Vaig  començar  a  militar políticament des del 2006 a Esquerra Unida i Alternativa, concretament a Alternativa Jove ­ Joves d’EUiA. També milito al sindicat de classe CCOO i participo en diferents moviments socials. Des que  el  2010  l’assemblea  popular  de  LFI  va fer  una  crida  a  les forces  d’esquerres  a sumar-­se  a l’assemblea,  hi  he  participat  activament;  de fet, ICV­EUiA  i Els  Verds  del  Vallès  Oriental,  del company  Ferran,  som  els  dos  partits  que  ens  hem  incorporat  actualment  a  LFI,  en  un  espai assembleari de base, sense quotes de poder de partits ni estructures verticals, junt amb ciutadanes i ciutadans  d’origen  molt  divers.  Per  la  confluència  de  l’esquerra  i  la  construcció  d’un  nou  espai unitari i alternatiu, LFI és un gran exemple per construir una alternativa popular.

És per a mi tot un orgull i també un gran repte ser triat per l’assemblea de LFI per ser el relleu del company Ferran, ja que no sols les llistes es trien per assemblea, sinó que a més tota substitució ha de ser confirmada i votada per l’assemblea, en un gest de radicalitat democràtica. La tasca que se’m presenta no és gens fàcil, partint de la meva inexperiència, però no estic sol en aquest repte, sinó que compto amb la companyia d’un altre gran company, en Rafa, i el company Ferran farà, segur, una  gran  tasca  pedagògica.  A  més  dels  dos  companys,  tinc  la  millor  de  les  companyies  amb l’assemblea popular de LFI, un grup de ciutadanes i ciutadans creixent, dels quals els regidors som els portaveus al ple municipal; aquesta assemblea és la força, l’esperit i la potència de LFI.

La meva entrada al ple suposa una ruptura generacional, i espero que això sigui en positiu. No em lliga cap llaç de relació dolenta o bona amb els altres membres del ple, i puc assegurar que l’únic debat dialèctic que puc protagonitzar al ple serà basat en idees, programa i principis, sempre amb voluntat  constructiva,  portant  com  a  bandera  l’ètica,  que  és  un  dels  principis  bàsics  de  LFI, juntament amb la transparència, la democràcia participativa, la justícia social, el desenvolupament sostenible i la catalanitat inclusiva.

Per finalitzar, vull refermar­-me en la idea que defensar, juntament amb el meu company Rafa, tan bé com pugui aquests 5 principis, el programa i la veu de l’assemblea de LFI i de la ciutadania de les Franqueses seran els meus màxims objectius com a regidor.

Vull  agrair  el  vostre interès  per la meva  presentació i recordar  que  estic  a  disposició  de tota la ciutadania per resoldre qualsevol dubte.

Pas a pas, anem fent el tomb a les Franqueses del Vallès, per construir entre tots i totes un poble i un món millors.

Àlex Vega
Regidor per LFI i Militant d’Alternativa Jove – Joves d’EUiA