Aquest divendres al vespre es va celebrar l’acte de presentació de la candidatura d’Imaginem Les Franqueses en Comú amb una assistència de públic de cent cinquanta persones.

 

ImaginemBellavista1A l’acte, que ha estat presentat i conduit per en David Brunet, han intervingut representants dels diferents col·lectius i partits que participen a Imaginem Les Franqueses en Comú:

En Ferran Gontán (Exregidor de l’Ajuntament de les Franqueses per Els Verds i LFI) ha destacat la feina feta per LFI en aquests darrers quatre anys i la diversitat d’opinió que hi ha, fent que les assemblees, siguin d’alt contingut polític. Ha recordat que la candidatura d’Imaginem Les Franqueses en Comú ha aprovat el Compromís ètic on es posiciona pel dret a decidir i ha aprovat el document de l’ANC “Els Ajuntaments per la Independència”. Per aquesta raó ha exigit que: s’han d’acabar els prejudicis pel fet que Podemos estigui a la candidatura.

Lorena Vicioso (Diputada al Parlament, per EUiA), ha incidit en la importància de les lluites socials i que la confluència com a forma d’unitat popular és la manera de transformar les institucions en eines al servei del poble. Ha recordat, com fins en els temps més obscurs, la mobilització popular ha aconseguit fer conquestes que han retornat l’esperança al poble.
També ha destacat la importància de l’experiència d’aquests quatre anys de treball de Les Franqueses Imagina, projecte exemplar de confluència, i com el creixement del projecte i la creació d’Imaginem Les Franqueses en Comú és un pas més en la unitat popular a Les Franqueses. No sols es tracta d’un projecte local, Imaginem és tot un exemple per moltíssims pobles i ciutats de Catalunya, i per EUiA és tot un exemple a seguir i un orgull formar-ne part.
Lorena ha finalitzat la intervenció assegurant que Imaginem canviarà Les Franqueses i citant al recentment desaparegut Eduardo Galeano: “Mucha gente pequeña en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas pueden cambiar el mundo.”

Francesc Xavier Buzón (Secretari General de Podemos a Mollet i cap de llista de Canviem Mollet), ha destacat la importància de les candidatures de confluència, perquè l’important és la unió de les persones que són qui realment fan la força per transformar la societat.
Perquè aquestes candidatures tinguin èxit, s’han de deixar de banda els protagonismes i estar per la unificació de tots els col·lectius, partits i persones, per aconseguir el canvi necessari a la societat i, per tant, a les institucions.

Francesc Niubò (responsable de política municipal de Procés Constituent), ha explicat que candidatures de confluència són cada cop més necessàries i de fet han aparegut unes quantes, però que aquesta candidatura, té el bagatge de l’assemblea de Les Franqueses Imagina i aquest pòsit fa que el Procés de confluència d’Imaginem Les Franqueses en Comú sigui un referent a Catalunya.
Ha fet una crida perquè el 24 de maig, Imaginem Les Franqueses en Comú, rebi un suport massiu, per aconseguir transformar la situació de crisis a la que ens han abocat les oligarquies.

Josep Flores (President de Les Franqueses Imagina), ha dit que experiències com la de Les Franqueses Imagina volen recuperar l’interès per la política, pel fet públic. Interessar-nos de nou amb el que li passa als que tenim a prop, als veïns… amb el pròxim.
Ha recalcat que la confluència s’aconsegueix escoltant-nos en assemblea, assumint principis comuns, els Acords de Marata, i treballant molt. Picant pedra, les pedres que no deixen que alguns polítics s’escoltin al poble i pedres que aixequen murs per evitar que el que passa a dins l’Ajuntament es pugui veure.

ImaginemBellavista2Seguidament, s’han presentat els 21 candidats que formen la candidatura, que han anat pujant a l’escenari mentre per pantalla es projectava imatges dels candidats i el vídeo electoral.

També ha intervingut en Pere Pérez (núm. 7 de la candidatura, activista social a Bellavista i exregidor de l’ajuntament de les Franqueses).
Ha tramès que honestedat, transparència, honradesa, servei, generositat, són les característiques principals de les persones que formen l’assemblea. Persones que s’escolten i són generoses a l’hora d’arribar acords.
Ha incidit també, que el que estan proposant com a candidatura a la resta de veïns i veïnes de les Franqueses, ho estan posant en pràctica dia a dia en les formes i els continguts, per això, el que proposen no és una quimera, és una realitat que ja s’està duent a terme cada dia a Imaginem Les Franqueses en Comú.

Per cloure l’acte ha intervingut en Rafael Bernabé (regidor per LFI i cap de llista d’Imaginem les Franqueses en Comú)
Ha basat el seu discurs en quatre idees:

1. Imaginem Les Franqueses en Comú, es posa com a primer objectiu retornar la política al poble, al ciutadà, es pot dir de moltes maneres: democràcia participativa, apropament de l’ajuntament al poble, transparència i claredat, però cal que els veïns i veïnes recuperin el control real de les institucions.

2. La segona senya d’identitat compartida, és la de voler fer polítiques que resolguin els problemes reals de les persones, arreglar les finances del municipi és important, però no pot ser a costa de retallar una escola de música, de no complimentar beques menjador o d’apostar en totxo un altre cop.

3. La tercera, és racionalitzar els honoraris dels càrrecs electes respecte a l’esforç real. Ha anunciat que el compromís d’Imaginem, és estalviar més de 500.000 euros en 4 anys i dedicar-ho a la creació de treball.

4. Ha acabat dient: “A Imaginem ens diuen que ho fem de mot bona fe, que som macos, que treballem molt, però que no tenim experiència política i que cal votar candidatures d’experiència contrastada. Els primers alcaldes de la democràcia, molts d’ells amb experiència amb la gestió d’entitats, com nosaltres que estem a les assemblees de mestres, aturant desnonaments, buscant sortida pels que no tenen drets pel fet de ser de fora, aquells alcaldes i alcaldesses dels primers ajuntaments democràtics, molts d’esquerres com nosaltres, van canviar els pobles. Van asfaltar carrers, procurar aigua, construir escoles, en definitiva, van dignificar la vida dels habitants. I com ho van fer? Eren superhomes o superdones? No, eren gent treballadora que sabien que estaven al servei del poble, que van fer costat al teixit social per conèixer les seves necessitats.
Però d’altra banda, les “experiències contrastades”,  han estat les que ens han dut en aquesta situació de pobresa extrema i en el cas de les Franqueses, a un endeutament de les arques municipals molt elevat”.

L’acte s’ha acabat amb un refrigeri