Falten sis mesos per les eleccions i a Les Franqueses, l’alcalde Colomer, com feia el “seu amic” Torné, ja ha començat a gastar diners públics, diners de tots, per fer-se la campanya.

Sense fixar-se gaire, veureu que pels carrers, de cop i volta, van apareixent ratlles blanques per tot arreu. Segur que la senyalització horitzontal és necessari que estigui en bon estat. Com és necessari arreglar aquelles voreres que feia anys que tenien el sot. Però no és pas gratuït que sigui ara. Potser es despisten i amb tant d’afany arreglen la plaça de Can Patirem i a la plaça Nova fan arribar-hi el telèfon.

Organitzar una excursió amb tot de franc, esmorzar inclòs, per així, d’una manera distesa aconseguir l’objectiu, que les AMPA del municipi es trobin i treballin conjuntament per la defensa de l’ensenyament públic a les Franqueses és molt necessari, però durant tota la legislatura les ha considerat com l’enemic a batre.

I que dir del banderot que ens “rep” quan entrem a Corró d’Avall venint de Granollers, era necessari? Quan a més incompleix l’acord de Ple que l’obliga a tenir la pancarta contra el 4t Cinturó al balcó de l’ajuntament. L’únic dubte que ens queda al voltant del banderot, és saber si proporcionalment (m2 habitant) és com la de la plaça Colon de Madrid? La d’Aznar i Trillo, recordeu? O potser, solament, és una qüestió d’ego.

Fer promoció del municipi mitjançant l’esport i voler que a les Franqueses hi hagi el millor centre de tecnificació de sincronitzada d’Europa, és molt positiu. Però vendre la “moto” que ja està fet, quan solament hi ha signat un protocol de bones intencions; no és fer bé la feina, és vendre fum.

Però, per qui encara tingui dubtes, la concessió de la recollida d’escombraries és la demostració palpable del que és posar els diners de tots al servei de la reelecció. Sense entrar gaire en el tema, que encara estem en el tràmit administratiu, només dir que pocs mesos abans de les eleccions es canviaran els contenidors a tot el municipi, però el model escollit, perpetua el dèficit en la taxa d’escombraries.

I no ens oblidem de la remodelació de la plaça Espanya, projecte estrella d’en Ribalta. No oblidem que l’enquesta feta a Bellavista, els veïns van dir que era la menor de les seves preocupacions, aquest govern la va prioritzar en detriment de concedir ajuts per arreglar façanes, campanyes de mediació, etc.

Tot això passa ara i tot just ha començat, ara vindran excursions amb els avis, promeses als clubs de futbol a canvi de vots, res que no hagués fet en Torné.
Conclusió si fas servir el mateix procediment, el resultat serà el mateix. Tot i que ara no ho sembli.

Per això des de LFI criem que cal donar un tomb, però per fer-ho cadascú dels veïns de les Franqueses actuem de manera crítica, nosaltres fa quatre anys que ho fem, però hi faltes tu, vine a posar el teu gra de sorra.
www.lesfranquesesimagina.org

Opinió publicada a la Revista Garbuix n. 102 de Les Franqueses del Vallès